Yantra

Yantra's zijn geometrische diagrammen, vaak samengesteld uit vormen zoals vierkanten, driehoeken, cirkels en bloemmotieven, die worden gebruikt in spirituele praktijken binnen het hindoeïsme.

Deze heilige symbolen hebben diepe betekenis en worden geloofd te staan voor specifieke godheden, kosmische krachten of aspecten van het goddelijke.

In India dienen yantra's als krachtige meditatietools en wordt geloofd dat ze de energie (van de godheid die ze vertegenwoordigen) belichamen. Ze worden gebruikt om de geest te concentreren, de concentratie te verbeteren en contact te maken met spirituele energieën.

Beoefenaars gebruiken yantra's voor verschillende doeleinden, zoals:

  1. Spirituele groei: Yantra's dragen bij aan spirituele ontwikkeling en leiden beoefenaars naar een hoger bewustzijn en innerlijke vrede.
  2. Genezing: Sommigen geloven dat yantra's genezende eigenschappen bezitten en fysiek en mentaal welzijn bevorderen.
  3. Meditatie en aanbidding: Ze dienen als focuspunten tijdens meditatie en rituelen, waardoor individuen hun gedachten en gebeden kunnen concentreren op specifieke goddelijke energieën of godheden.
  4. Het bereiken van doelen: Yantra's zouden helpen bij het manifesteren van verlangens, het aantrekken van positieve energieën en het brengen van succes op verschillende gebieden van het leven, zoals welvaart, relaties en carrière.