Indiase Instrumenten

We hebben een grote collectie Indiase instrumenten in allerlei maten. Als je meer informatie wilt over een specifiek instrument en de beschikbare maten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Harmonium

De Indiase harmonium is een populair muziekinstrument dat bekend staat om zijn rijke en veelzijdige geluid. Als integraal onderdeel van de Indiase muziektradities heeft de Indiase harmonium een klein toetsenbord en balgen die luchtstroom creëren, wat resulteert in onderscheidende tonen. Dit draagbare instrument wordt veel gebruikt in verschillende genres, waaronder klassieke, devotionele en volksmuziek, waardoor diepte en resonantie aan optredens worden toegevoegd. Ontdek het unieke geluid en de expressieve mogelijkheden van de Indiase harmonium, een geliefd instrument in het muzikale erfgoed van India.

Tabla

De tabla is een gerenommeerd slaginstrument dat een belangrijke plaats inneemt in de Indiase klassieke muziek. Het bestaat uit een paar handtrommels, waarbij de kleinere trommel bekend staat als de "tabla". De tabla produceert een breed scala aan ritmische patronen en melodische accenten, waardoor het het hart is van de Indiase klassieke muziek. Zijn veelzijdige karakter en expressieve mogelijkheden maken het tot een gewaardeerd instrument onder muzikanten en liefhebbers. De Indiase tabla is een waardevolle parel van het muzikale erfgoed van India.

Veena

De Veena is een betoverend snaarinstrument uit India. Dit prachtige instrument heeft een belangrijke plaats in de klassieke muziektradities. Met zijn unieke geluid en verfijnd vakmanschap boeit de Veena luisteraars wereldwijd. Dit snaarinstrument heeft een resonant lichaam, een lange hals en frets, wat resulteert in zielvolle melodieën. Ontdek de betoverende schoonheid en melodische rijkdom van de Indiase Veena, een instrument dat de essentie van het muzikale erfgoed van India belichaamt.

Dholak

De Dholak is een levendig Indiaas slaginstrument. Bekend om zijn meeslepende ritmes en aanstekelijke grooves, voegt de Dholak een opwindend element toe aan traditionele en volksmuziek. Verken de veelzijdige tonen en expressieve mogelijkheden van deze handtrommel, die een prominente plaats inneemt in Indiase culturele vieringen. De Dholak, een ritmische krachtpatser die de geest van de Indiase muzikale tradities belichaamt.

Nadaswaran

De Nadaswaram is een majestueus blaasinstrument met een rijke geschiedenis in de Zuid-Indiase klassieke muziek. Ontdek zijn resonante tonen en culturele betekenis bij bruiloften, tempelrituelen en feestelijke gelegenheden. Laat je onderdompelen in de traditionele klanken van de Nadaswaram en omarm de essentie van het Indiase muzikale erfgoed.

Sitar

Ontdek de betoverende klanken van de sitar, een klassiek Indiaas snaarinstrument dat bekend staat om zijn unieke resonantie en ingewikkelde melodische expressies. Met zijn unieke constructie met beweegbare frets en sympathetische snaren is de sitar een symbool geworden van de Indiase klassieke muziek. Verken het rijke culturele erfgoed en de diepe betekenis van dit iconische instrument. Laat je onderdompelen in de betoverende wereld van de sitar, waar eeuwenoude tradities samensmelten met soulvolle melodieën, waardoor een transcendente muzikale ervaring ontstaat die resoneert met de diepten van de menselijke geest.

Sarod

Ontdek de betoverende schoonheid van de sarod, een uniek snaarinstrument uit de Indiase klassieke muziek. Met zijn melodieuze tonen en bekwame vingertechnieken creëert de sarod meeslepende melodieën. Laat je onderdompelen in het rijke culturele erfgoed en de expressieve kunst van dit fascinerende instrument. Laat de betoverende klanken van de sarod je meenemen naar een wereld van ritmische zaligheid en oprechte emoties.

Tavil

Ervaar de ritmische pracht van de tavil, een traditioneel Zuid-Indiaas slaginstrument. Met zijn resonante tonen en krachtige slagen bepaalt de tavil het ritme van Carnatische muziekuitvoeringen. Verken de culturele betekenis en ingewikkelde vakmanschap van deze majestueuze dubbelzijdige trommel. Laat je onderdompelen in de dynamische wereld van de tavil, waar zijn dreunende ritmes een opwindende muzikale ervaring creëren die diep resoneert in de ziel.

Bansuri | Houten Fluit

De bansuri is een betoverende Indiase bamboefluit. Met zijn etherische tonen en gracieuze nuances betovert de bansuri luisteraars met zijn rustgevende schoonheid. Laat je onderdompelen in het rijke muzikale erfgoed en meditatieve kwaliteiten van dit iconische instrument. Verken de serene wereld van de bansuri, waar zijn melodieuze uitdrukkingen een gevoel van kalmte en innerlijke vrede oproepen. Ervaar de betoverende magie van de bansuri-fluit.